Για το Μάθημα των Αγγλικών


Στους συνδέσμους που ακολουθούν θα βρείτε εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με το θέμα της Ισότητας / Ανισοτήτων / Αλληλεγγύης το οποίο είναι στα αγγλικά και θα μπορούσε ν' αξιοποιηθεί ειδικά σε μαθήματα αγγλικών. Το υλικό αυτό προσφέρει γνώση για τα ζητήματα αυτά, κάνει χρήση διαφορετικών παιδαγωγικών μέσων και διαδραστικών-συμμετοχικών μεθόδων.

  • Διερευνήστε με τους μαθητές σας το ζήτημα της ισότητας των δύο φύλων σ' όλο τον κόσμο μέσα από δραστηριότητες που περιλαμβάνει το πιο κάτω εγχειρίδιο  

http://plancanada.ca/downloads/planyouth/gender-equality-toolkit.pdf


  • Χρησιμοποιήστε το ποδόσφαιρο για να διερευνήστε τις ανισότητες στον κόσμο μεταξύ χωρών αλλά και μέσα στην ίδια χώρα. Επίσης μέσα από το παιχνίδι αυτό θα δείτε την δράση ποδοσφαιριστών αλλά και άλλων ανθρώπων για την Ισότητα και την Δικαιοσύνη.

http://www.oxfam.org.uk/education/resources/the-world-cup-a-fair-game


  • Στο site της Oxfam μπορείτε να βρείτε εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό για μια πληθώρα θεμάτων που αφορούν την Εκπαίδευση για τον Κόσμο. Οι σύνδεσμοι που ακολουθούν σας κατευθύνουν σε 3 μαθήματα που έχουμε επιλέξει από την ίδια ιστοσελίδα αλλά αν περιηγηθείτε την ιστοσελίδα θα βρείτε πολλά περισσότερα:No comments:

Post a Comment