Εργαστήρια

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς
Οι Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση, το British Council, τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της Α' Δ/νσης Π.Ε Αθηνών, η WWF Ελλάς, η Fair Trade Hellas, η οργάνωση Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία και η Action Aid  Ελλάς, σας προσκαλούμε στο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που διοργανώνουμε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εκπαίδευσης για τον Κόσμο (Global Education Week), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2015, ώρα 15.30 – 20.00, στον χώρο του Βritish Council, στην Πλατεία Κολωνακίου 17, 1ο όροφο.
Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο είναι μια δράση ευαισθητοποίησης, η οποία οργανώνεται, κάθε χρόνο, τέλος Νοέμβρη ή/και αρχές Δεκέμβρη, σε 47 χώρες κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, με διαφορετικό θέμα κάθε φορά και συντονίζεται από το Κέντρο Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Για το 2015 το θέμα της Εβδομάδας έχει οριστεί ως η καταπολέμηση των ανισοτήτων. Το σύνθημα γι' αυτή την χρονιά είναι "Kάνε την Ισότητα Πράξη"! 
Το θέμα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ όχι μόνο γιατί βλέπουμε την αύξηση των ανισοτήτων σε διαφορετικά επίπεδα (παγκόσμιο, περιφερειακό, εθνικό), αλλά κυρίως γιατί αυτό το συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ομάδες και κοινότητες στον κόσμο και ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ισότητα. 
Με την Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο αυτή την χρονιά θέλουμε αφενός μεν να προσφέρουμε γνώση όσον αφορά τις ανισότητες σήμερα στον κόσμο, τα αίτια και τις συνέπειες αυτών. Αφετέρου, στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους γύρω μας με την ελπίδα ότι η συνεργασία και η δράση μπορούν να καταπολεμήσουν την αδικία και την ανισότητα. Αυτό έχει συμβεί επανειλημμένως στο παρελθόν και συμβαίνει και τώρα παντού στον κόσμο. Μπορούμε ενώνοντας δυνάμεις, να συμπαρασταθούμε σε όσους πλήττονται από την αδικία, ν' αντιμετωπίσουμε τα αίτια των ανισοτήτων και τελικά να υλοποιήσουμε την αλλαγή που οραματιζόμαστε.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δημοτικού και γυμνασίου. Στόχος του σεμιναρίου θα είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να ενημερωθούν για την Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο και να εξοικειωθούν με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο αφορά στο θέμα των ανισοτήτων και της αλληλεγγύης.
Όσον αφορά το περιεχόμενο του σεμιναρίου, στο πρώτο μέρος θα γίνει σύντομη εισαγωγή στο θέμα και ενημέρωση σχετικά με την Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο, από την συντονίστρια στην Ελλάδα Δρ. Ευγενία Βαθάκου. Στο δεύτερο μέρος,
θα πραγματοποιηθούν παράλληλα βιωματικά εργαστήρια από τους συνεργαζόμενους φορείς.
Οι συμμετέχοντες/ουσες στο σεμινάριο θα πάρουν το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα δουλέψουμε στα εργαστήρια για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και στις τάξεις τους.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε μέχρι 3 Δεκέμβρη 2015 στο email:
evathakou@hotmail.com

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

1 comment: