Saturday, October 4, 2014

«Ο γεωργός πάει …στο σχολειό!»

«Ο γεωργός πάει …στο σχολειό!» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εκπαίδευσης για τον Κόσμο 2013, στο 8ο Νηπιαγωγείο Νάουσας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας έλαβαν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο, που είχε ως γενικό θέμα  «Εμπρός για έναν βιώσιμο τρόπο ζωής!»
Τα παιδιά εργάστηκαν  πάνω στο πρότζεκτ «Ο γεωργός πάει …στο σχολειό!», με στόχο να προβληματιστούν  για τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, να προβληματιστούν για το πρόβλημα της οικονομικής λιτότητας που υπάρχει στον κοινωνικό περίγυρο, να συμμετέχουν στη διαχείριση του αλλά και να οδηγηθούν ώστε να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους βήματα ως προς τη διατροφική τους αυτάρκεια.

Έγιναν γεωργοί και στον εξωτερικό χώρο του Νηπιαγωγείου δημιούργησαν έναν μικρό λαχανόκηπο, φυτεύοντας μαρούλια, ρόκα και κρεμμυδάκια που τα πρόσφερε το ΕΕΕΕΚ Νάουσας. Στον εσωτερικό χώρο της τάξης δημιούργησαν ένα «χωράφι» με φακές και φασόλια, ενώ κάθε μέρα φρόντιζαν τα φυτά με περισσή προσοχή και ιδιαίτερο σεβασμό.
Τραγούδησαν το παιδικό τραγούδι «ο γεωργός πάει στον αγρό» μαθαίνοντας έτσι τα στάδια σποράς και διαχείρισης των αγαθών, ενώ άντλησαν ιδιαίτερη ικανοποίηση από την εργασία τους και την κατανόηση ότι όλοι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μαζί τη διατροφική μας αυτάρκεια.  
https://www.youtube.com/watch?v=ymJZW6T08YU ] 

No comments:

Post a Comment